علت خونریزی واریس مری چیست؟|دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص واریس اصفهان

علت خونریزی واریس مری چیست؟

واریس مری ناشی از فشار خون بالا در ورید باب است که به آن فشار خون پورتال نیز گفته می شود.

ورید پورتال خون را از چندین اندام در دستگاه گوارش به کبد منتقل می کند. فشار خون بالا در ورید باعث تجمع خون در رگ های خونی مجاور از جمله رگ های مری می شود. سیاهرگ ها در نتیجه افزایش جریان خون شروع به گشاد شدن و متورم شدن می کنند.

سیروز کبدی – زخم شدید کبد که اغلب به دلیل مصرف زیاد الکل یا عفونت های جدی مانند هپاتیت ایجاد می شود – شایع ترین علت فشار خون پورتال است. آنها همچنین می توانند ناشی از ترومبوز ورید باب باشند، این وضعیت که زمانی رخ می دهد که خون در داخل ورید پورتال لخته می شود.

در برخی موارد، علت فشار خون پورتال ناشناخته است. به این فشار خون پورتال ایدیوپاتیک گفته می شود.

واریس مری همیشه خونریزی نمی کند. عواملی که می توانند خطر خونریزی را افزایش دهند عبارتند از:

  1. فشار خون پورتال بالاتر: هرچه فشار خون پورتال بالاتر باشد، خطر خونریزی بیشتر است.
  2. اندازه واریس: خطر خونریزی با اندازه افزایش می یابد. واریس های بزرگتر خطر خونریزی بیشتری دارند.
  3. بیماری کبدی پیشرفته: افراد مبتلا به بیماری شدید کبدی، از جمله سیروز پیشرفته یا نارسایی کبد، در معرض خطر بیشتری برای خونریزی واریس مری هستند.

 

برای تشخیص واریس مری، پزشک یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و از شما در مورد علائم شما می پرسد.

همچنین ممکن است از یک یا چند آزمایش زیر برای تایید تشخیص استفاده کند:

  • آزمایشات خون: آزمایش خون برای ارزیابی تعداد سلول های خونی و عملکرد کبد و کلیه استفاده می شود.
  • آندوسکوپی: در طی این روش، یک دوربین نورپردازی کوچک در دهان قرار داده می‌شود و از آن برای نگاه کردن به مری، معده و ابتدای روده کوچک استفاده می‌شود. این روش برای مشاهده دقیق وریدها استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای نمونه برداری از بافت و درمان خونریزی استفاده کرد.
  • تست های تصویربرداری مانند سی تی اسکن و ام آر آی: این تست ها برای بررسی کبد و اندام های شکمی و ارزیابی جریان خون در داخل و اطراف این اندام ها استفاده می شود.

علت خونریزی واریس مری چیست؟

علت خونریزی واریس مری چیست؟|دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص واریس اصفهان

کنترل فشار خون پورتال

کنترل فشار خون پورتال معمولا اولین قدم در کاهش خطر خونریزی است. این امر ممکن است از طریق استفاده از درمان ها و داروهای زیر حاصل شود:

  • مسدود کننده های بتا: پزشک یا سایر HCP ممکن است داروهای مسدودکننده بتا مانند پروپرانولول را برای کاهش فشار خون شما تجویز کند.
  • اسکلروتراپی: آندوسکوپی با استفاده از آندوسکوپ، پزشک دارویی را به وریدهای متورم شما تزریق می کند که آنها را کوچک می نماید.
  • بستن آندوسکوپی واریس (باندینگ): یک پزشک از آندوسکوپ برای بستن وریدهای متورم در مری با یک نوار الاستیک استفاده می‌کند تا نتوانند خونریزی کنند. آنها بعد از چند روز باندها را حذف می کنند.

 

بعد از شروع خونریزی

بستن واریس آندوسکوپی و اسکلروتراپی آندوسکوپی معمولاً درمان های پیشگیرانه هستند. با این حال، اگر واریس مری شما از قبل شروع به خونریزی کرده باشد، پزشک می تواند از آنها استفاده کند.

همچنین ممکن است از دارویی به نام اکتروتید استفاده شود. این دارو با سفت کردن رگ های خونی و کاهش جریان خون باعث کاهش فشار در وریدهای متورم می شود.

اگر خونریزی عود کند، پزشک احتمالاً یک روش جراحی شانت را توصیه می کند. دو نوع اصلی از روش های شانتینگ برای خونریزی واریس مری استفاده می شود.

شنت پورتوسیستمیک داخل کبدی ترانس جوگولار (TIPS). روش TIPS از اشعه ایکس برای هدایت قرار دادن دستگاهی استفاده می کند که اتصالات جدیدی بین ورید پورتال و ورید کبدی در کبد شما ایجاد می کند. این اتصال باعث ایجاد انحراف در جریان خون می شود.

روش شنت طحالی دیستال (DSRS). DSRS یک روش شنت جراحی تهاجمی تر از TIPS است. این روش شامل اتصال ورید اصلی از طحال به ورید کلیه چپ است.

در موارد نادر، اگر فرد مبتلا به سیروز شدید باشد، پیوند کبد ممکن است ضروری باشد.

 

جهت اطلاع از خدمات واریس دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص واریس اصفهان ، به تماس با ما مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *