روش‌های درمان نقص سپتوم دهلیزی

سپتوم دهلیزی

اغلب بیمارانی که اندازه حفره ایجادشده روی سپتوم دهلیزی آن‌ها کمتر از 5 میلی‌متر است، نیازی به درمان ندارند و مشکل به خودی خود در سال اول زندگی برطرف خواهد شد. در نقص‌های بیشتر از 1 سانتی‌متر معمولا نیاز به مداخله پزشکی و گاهی اوقات جراحی برای بستن حرفه است. برخی بیماران برای درمان نیاز به مصرف دارو برای تنظیم ریتم غیرطبیعی قلب و داروهای ضد انعقاد دارند. در ادامه به رایج‌ترین روش‌های درمان نقص سپتوم دهلیزی اشاره‌شده است.

نظارت پزشکی

اگر فرزند شما به این بیماری مبتلا است، لازم است تا برای مدتی تحت نظر پزشک قرار بگیرد. در بسیاری از مواقع این نقص به خودی خود برطرف می‌شود و مشکل جدی برای فرد ایجاد نمی‌کند. تنها لازم است کودک تا مدتی تحت نظر پزشک باشد و از نظر ابتلا به سایر بیماری‌های قلبی نیز موردبررسی قرار بگیرد.

مصرف دارو

هرچند که داروها به درمان حفره ایجاد شده کمکی نمی‌کنند، اما معمولا مصرف دارو موجب کاهش برخی علائم و مشکلات در افراد مبتلا به این بیماری می‌شود. در بسیاری از مواقع نیز از داروها برای کاهش خطر عوارض بعد از جراحی استفاده می‌شود. مصرف داروها به تنظیم ضربان قلب و کاهش خطر لخته شدن خون کمک زیادی می‌کنند.

روش‌های درمان نقص سپتوم دهلیزی | دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص واریس اصفهان

عمل جراحی

راهکار بعدی که معمولا در سن کودکی انجام می‌شود، جراحی و ترمیم نقص سپتوم دهلیزی است. روش جراحی معمولا برای افرادی که به نقص دریچه دهلیزی متوسط و بزرگ مبتلا هستند، انجام می‌شود. در صورتی که فشارخون ریوی شدید باشد، جراحی روش مناسبی برای درمان نخواهد بود. در روش جراحی حفره‌های ایجادشده بین دهلیزها دوخته و بسته می‌شوند. معمولا برای جراحی با توجه به شرایط بیمار از عمل قلب باز یا کاتتریزاسیون قلبی استفاده می‌شود.

از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از درمان این بیماری نیز می‌توان به اکوکاردیوگرام‌های مکرر بعد از ترخیص از بیمارستان به مدت یک سال اشاره کرد. اگر جراحی در زمان کودکی انجام شود، تنها لازم است فرد گاهی تحت مراقبت باشد. اما بزرگسالانی که تحت جراحی و ترمیم قرار می‌گیرند، باید در تمام طول زندگی تحت نظر باشند تا دچار عوارضی مثل فشارخون ریوی، ورم مفاصل، نارسایی قلبی یا مشکلات دریچه نشوند.

تشخیص نقص سپتوم دهلیزی

برای تشخیص نقص ای اس دی یا نقص سپتوم دهلیزی پزشک ابتدا بیمار را معاینه می‌کند و به صدای قلب او گوش می‌دهد. در صورتی که علائم فرد مشکوک باشد، لازم است بیمار آزمایش‌هایی نظیر اکوکاردیوگرام، کاتتریزاسیون قلبی، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و همچنین اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) را انجام دهد.

روش‌های پیشگیری از بیماری ASD

ازآنجایی‌که علت این بیماری به‌طور دقیق مشخص نیست پس نمی‌توان به‌طور کامل از بروز این مشکل در نوزادان پیشگیری نمود. اما به هر حال بررسی سابقه پزشکی خانواده و همچنین کنترل بیماری‌هایی مثل دیابت و لوپوس در دوران بارداری و توقف داروهایی مورداستفاده برای این بیماری‌ها می‌تواند تا حد زیادی از بروز این بیماری در نوزاد جلوگیری کند.

 

جهت اطلاع از خدمات دکتر مهرداد طاهریان متخصص قلب اصفهان ، اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *