چه چیزی باعث کاهش جریان خون در عروق کرونری میشود؟
کاهش جریان خون در عروق کرونری: در این مقاله از دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان می خواهیم مطالبی راجع به کاهش جریان خون در عروق کرونری به شما عزیزان ارائه بدهیم در صورت مفید بودن این مطلب آن را به اشتراک بگذارید.
عروق کرونری قلب شما مانند لوله هایی هستند که خون به راحتی درون آنها جریان دارد. دیوارهی عضلانی این عروق به طور طبیعی کاملا کشسان و نرم بوده و توسط سلول هایی به نام سلول اندوتلیال پوشیده شدهاند. این لایهی سلولی (اندوتلیوم) در مواجهه با محرک های مختلف، با ترشح مواد شیمیایی خاصی کارکرد عروق را تنظیم میکند.
بیماری عروق کرونری از سنین پایین و جوانی آغاز میشود، در این زمان لایه های نازکی از چربی در عروق شما دیده میشوند که با افزایش سن، این رسوبات چربی بیشتر شده و به دیوارهی عروق آسیب های جزئی مداوم میرسانند.
مواد مختلفی که در خون شما درحال حرکت هستند مانند:
- سلول های التهابی
- ضایعات سلول های تخریب شده
- پروتئین ها
- کلسیم
به واسطه ی این آسیب ها شروع به چسبیدن به دیوارهی عروق میکنند. مجموعه ی این مواد به علاوه ی رسوبات چربی پلاک را میسازند.
پلاک های تشکیل شونده در عروق کرونری
درطول زمان در دیواره ی داخلی عروق پلاک هایی با اندازه های مختلف ساخته میشود که بسیاری از آنها مرکزی نرم و انعطافپذیر و پوسته ای سخت و شکننده دارند.
اگر این پوسته دچار پارگی و آسیب شود، مرکز پلاک که نرم و شامل رسوبات چربی است در معرض جریان خون قرار میگیرد.
پلاکت ها (که به طور طبیعی در خون حضور داشته و مسؤولیت ایجاد لخته را به عهده دارند) به پلاک پاره شده متصل شده و لخته ایجاد میکنند.
لایه ی اندوتلیال هم میتواند در اثر این فرایند دچار اختلال عملکرد شده
و با ترشحات نابهجا باعث شود انقباض عروق در زمان اشتباهی انجام شود
که این مسئله خود به محدود تر شدن جریان خون در عروق کرونری دامن میزند.
گاهی اوقات این لختهی تشکیل شده، خود به خود از بین رفته و جریان خون مجددا برقرار میشود.
اما گاه میتواند به طور ناگهانی باعث بسته شدن رگ و قطع شدن جریان خون شده و وضعیت خطرناکی به نام سندرم حاد کرونری را ایجاد کند.
پیشنهاد ما به شما دوستان عزیز دکتر مهرداد طاهریون بهترین متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان می باشد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.
جهت مشاهده صفحهی رسمی اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون کلیک کنید.