تنگی نفس
در این مقاله از دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان می خواهیم مطلبی راجع به تنگی نفس برای شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.

همه چیز راجع به تنگی نفس

تنگی نفس یعنی چه؟ علائم وجود تنگی نفس کدام اند؟ چرا دچار تنگی نفس می شویم؟ آیا راه درمانی برای تنگی نفس وجود دارد یا خیر؟ راه های تشخیص و پیشگیری از این بیماری کدام اند؟ برای افزایش اطلاعات خود و رسیدن به پاسخ سوالات خود ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید. و در صورت مفید بودن مطلب آن را به اشتراک بگذارید.

هنگامی که هوای کافی به ریه نرسد، دچار تنگی نفس می­‌ شوید که می ­‌تواند نشانه­‌ی یک اختلال بنیادین در سلامت شما باشد. زمانی ­‌که فعالیت جسمانی دارید یا صاف دراز می­‌ کشید، این حس تشدید می ­‌شود. ممکن است علائم دیگری مانند سرفه یا تب را هم تجربه کنید.  فرد سالم در هر دقیقه 20 بار دم و بازدم انجام می ­‌دهد، یعنی روزانه تقریبا 30 هزار بار. گاهی ممکن است درصورت ورزش سنگین یا سرماخوردگی ساده در این الگو اختلال ایجاد شود اما تقریبا هرگز احساس تنگی نفس نمی ­‌کنید.

علائم این بیماری …

درصورت ابتلا به این بیماری، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

» خفگی

» احساس گرفتگی در قفسه­‌ی سینه

» از نفس افتادن

» نمی­‌توانید نفس عمیق بکشید

تنگی نفس حاد ظرف چند دقیقه یا ساعت رخ می­‌ دهد و ممکن است با علائم دیگری مانند تب، خارش یا سرفه همراه باشد. در حالت مزمن با هرگونه فعالیت روزمره، مانند رفتن از یک اتاق به اتاق دیگر یا بلند شدن از جای خود، حس می ­‌کنید نفستان بند آمده است.

چرا دچار تنگی نفس می شویم؟

این بیماری می­‌ تواند دلایل مختلفی داشته باشد. این علائم عبارتند از:

1. آسم
2. سایر بیماری ­های ریه
3. نارسایی قلبی
4. حمله­‌ی عصبی
5. آلرژی
»» و جدیدا ویروس کرونا

 

 

تنگی نفس

 

اگر گرفتگی نفس همراه با سرفه و یا تب باشد، ممکن است دچار عفونت سینه یا ذات­‌الریه شده باشید. از دیگر عواملی که کم­تر در بروز مشکلات تنفسی شایع است می­‌توان به سرطان ریه، تشکیل لخته خون در ریه، سوراخ شدن ریه و جراحت بافت ریه اشاره کرد.

چطور می­‌توان تنگی نفس را تشخیص داد؟

پزشک می ­‌تواند در پیدا کردن دلیل مشکل تنفسی به شما کمک کند. او ابتدا از علائمتان سوال می ­‌کند و معاینه­‌ی فیزیکی انجام می­‌ دهد. همچنین ممکن است از شما بخواهد چند آزمایش انجام دهید.

شاید پزشک برای پیدا کردن علت بروز گرفتگی نفس از شما بخواهد از قفسه­‌ی سینه عکس برداری کنید.

روش دیگر، گرفتن نوار قلب است. در این روش، پزشک از شما می‌­ خواهد دراز بکشید تا قلبتان را مورد معاینه قرار دهد. این دستگاه با ارائه‌­ی تصویر، سیگنال الکتریکی قلبتان را نشان می­‌ دهد.

شاید لازم باشد سی­ تی ­‌اسکن انجام دهید که نوع دیگری از عکس­ برداری با اشعه‌­ی ایکس محسوب می ­‌شود. پزشک میزان قدرت تنفس شما و میزان اکسیژن خونتان را اندازه می ‌­گیرد. همچنین ممکن است لازم باشد آزمایش خون دهید.

راه های پیشگیری از تنگی نفس

این­که آیا می ‌­توان از بیماری پیشگیری کرد یا خیر به علت بروز آن بستگی دارد. اگر در اثر آلرژی دچار این گرفتگی نفس می ­‌شوید، می ­‌توانید با تشخیص عاملی که باعث بروز حساسیت می‌شود، از بروز این بیماری جلوگیری کنید. به­‌ محض شناخت عامل حساسیت­‌زا، باید بیشترین تلاش خود را برای پرهیز از آن انجام دهید. اگر علت این بیماری کشیدن سیگار باشد، ترک آن به پیشگیری از تنگی نفس کمک می­‌ کند. اما پرهیز از سایر عوامل بروز تنگی نفس راحت نیست.

چگونه تنگی نفس را درمان کنیم؟

پزشک علت بروز مشکل تنفسی را درمان خواهد کرد. برای کمک به روند درمان، اگر سیگار می ­‌کشید، آن را کنار بگذارید. از پزشک خود کمک بگیرید. به ­‌علاوه، از تنفس مواد شیمیایی که به ریه آسیب می ­‌رساند، مانند بخار رنگ و اگزوز ماشین، بپرهیزید. درصورت تایید پزشک، حتما زیاد ورزش کنید.

 کلام آخر… 

در این نوشته سعی کردیم که شما دوستان عزیز را با این بیماری آشنا کنیم راه های پیشگیری و درمان آن را نیز بیان کردیم ما به شما عزیزان دکتر مهرداد طاهریون را پیشنهاد می کنیم. امیدوارم که از خواندن این مطلب لذت کافی را برده باشید و به پاسخ سوالات و اطلاعات کافی رسیده باشید.


دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترونشن اصفهان

جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما  مراجعه فرمایید.