قرص وارفارین | متخصص قلب اصفهان

بررسی موارد استفاده و منع استفاده از قرص وارفارین

در این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان به معرفی دوزهای مختلف قرص وارفارین و موارد استفاده و منع استفاده از آن خواهیم پرداخت.

دوزهای مختلف قرص وارفارین

دوز دارو: ۱ میلی‌گرم، ۲ میلی‌گرم، ۲.۵ میلی‌گرم، ۳ میلی‌گرم، ۴ میلی‌گرم، ۵ میلی‌گرم، ۶ میلی‌گرم، ۷.۵ میلی‌گرم و ۱۰ میلی‌گرم.

نحوه مصرف قرص وارفارین

اطلاعاتی که برای دوزها بیان می‌شوند برای قرص خوراکی وارفارین هستند. این اطلاعات شامل تمامی دوزها و اشکال دارویی وارفارین نمی‌شوند. دوز مصرفی، شکل دارو و هر چند وقت باید قرص وارفارین را مصرف کنید، به موارد زیر بستگی دارند:

  • سن
  • ابتلا به دیگر بیماری‌ها
  • بیماری چقدر وخیم است.
  • بیماری که می‌خواهید درمان شود.

چگونگی واکنش بدن شما به دوز اول

میزان دوز مصرفی برای مواردی همچون: کاهش احتمال حمله قلبی بعدی، فوت یا سکته مغزی، درمان و جلوگیری از لخته شدن خون در فیبریلاسیون دهلیزی یا عوض کردن دریچه قلب و درمان و پیشگیری از لخته شدن خون در اندام‌های تحتانی و ریه‌ها به شکل زیر است:

دوز مصرفی برای بزرگسالان (افراد ۱۸ سال و به بالا)

دوز مصرفی وارفارین سدیم بر اساس آزمایش خون زمان پروترومبین (تست PT) محاسبه می‌شود. معمولاً با دوز 5 تا 10 میلی‌گرم در روز شروع می‌شود. ممکن است به مرور زمان و بسته به شرایط و آزمایش خون بیمار، دوز مصرفی تغییر کند.

دوز مصرفی برای کودکان (افراد ۰ تا ۱۷ سال)

دوز موثر و بی‌خطر برای مصرف این گروه سنی هنوز ارائه نشده است.

نکات مهم در مصرف دوز‌های خاص:

در صورتی که سن بیمار بیش از ۶۰ سال باشد، احتمالاً حساسیت بیشتری به وارفارین نشان دهد. پزشک ممکن است مصرف دوز پایین‌تری را به بیمار توصیه کند.
افرادی که نژاد آسیایی دارند معمولاً نیاز به مصرف وارفارین با دوز پایین‌تری نیز دارند. در این صورت پزشک احتمالاً مصرف دوز پایین‌تری را به بیمار توصیه کند.

قرص وارفارین | متخصص قلب اصفهان

بررسی موارد استفاده از قرص وارفارین

مصرف این دارو برای از بین بردن لخته خون (مثلاً ترومبوز عمیق وریدی–DVT یا آمبولی ریوی–PE) و یا پیشگیری از ایجاد لخته در بدن است. ممانعت از ایجاد لخته خون در کاهش احتمال سکته مغزی و قلبی موثر است. مواردی که احتمال ایجاد لخته را بالا می‌برند، شامل نوعی بی‌نظمی خاص در ریتم قلب (آریتمی–فیبریلاسیون قلبی)، جایگزینی دریچه قلب، داشتن حمله قلبی جدید و جراحی‌های خاص (مانند تعویض زانو و لگن) می‌شوند. معمولاً وارفارین را رقیق کننده خون نیز می‌نامند، اما اصطلاح دقیق‌تر آن داروی ضد انعقاد خون است. به وسیله کاهش برخی مواد در خون (پروتئین‌های لخته کننده خون)، گردش خون در بدن را تسهیل می‌کند.

صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان

برسی موارد منع استفاده از قرص وارفارین

در صورت ابتلا به موارد زیر، قرص‌های وارفارین را مصرف نکنید:

مشکلات کبدی و کلیوی دارید.
مبتلا به فشار خون بالا هستید.
مبتلا به عفونت غشای داخلی قلب بوده‌اید.
باردار یا شیرده هستید یا قصد باردار شدن دارید.
حساسیت به وارفارین سدیم یا ترکیبات دارویی دیگر
تا ۲۴ ساعت پس از جراحی یا زایمان، از مصرف قرص‌های وارفارین خودداری کنید.
داروهای گیاهی مانند علف چای (گل راعی) برای درمان افسردگی مصرف می‌کنید.
به بیماری (مانند زخم معده) مبتلا هستید که باعث تسهیل خونریزی یا کبودی می‌شود.

برای مصرف قرص وارفارین در موارد زیر با پزشک مشورت کنید:

قصد انجام جراحی یا عمل دندانپزشکی دارید. دندانپزشک و پزشک خود را در مورد اینکه وارفارین مصرف می‌کنید، مطلع کنید. پزشک باید با متخصصی که قرص‌های وارفارین را برای شما تجویز کرده مشورت کند. این کار باید قبل از انجام جراحی یا عمل دندانپزشکی انجام شود. احتمالاً نیاز به توقف یا تغییر دوز مصرفی قرص‌های وارفارین برای مدت کوتاهی داشته باشید. قرص‌های وارفارین ممکن است روی بی‌حسی تزریق شده تاثیر بگذارد یا باعث خونریزی شود.
از آنجایی که ممکن است نیاز به تغییر مقدار مصرفی دارو داشته باشید، در زمان مصرف قرص‌های وارفارین، در صورت کاهش وزن، ابتلا به بیماری جدی و مشکلات کلیوی یا افزایش مصرف ویتامین K به پزشک مراجعه کنید.


مطالعه بیشتر 

درمان نارسایی شریانی و وریدی

عوارض آنژیوپلاستی کاروتید و استنت گذاری

چگونگی انجام فنر زدن قلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *