عوارض و خطرات اسکلروتراپی | درمان واریس اصفهان

بررسی عوارض و خطرات اسکلروتراپی

اسکلروتراپی یک روش غیر جراحی است که در آن برای کوچک شدن رگ های خونی یا رگ های لنفاوی، محلولی توسط پزشک تزریق می شود. این روش برای از بین رفتن رگ های واریسی یا رگ های عنکبوتی موثر است. این روش همچنین برای اختلالات خونی و عروق لنفاوی موثر در تشکیل نادرست رگ‌ ها کاربرد دارد. در ادامه مطلب امروز سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص درمان واریس اصفهان به بررسی عوارض و خطرات اسکلروتراپی خواهیم پرداخت.

محلولی که در روش اسکلروتراپی تزریق می شود، اسکلروزانت نام دارد. این محلول باعث تحریک و در نتیجه تورم رگ موردنظر می شود. این تورم باعث قطع شدن جریان خون یا مایع لنفاوی شده و رگ را منقبض می کند.

اسکلروتراپی همچنین برای درمان برخی بیماری های دیگر استفاده می شود، از جمله:

مطلب پیشنهادی : مزایا و عوارض درمان واریس پا با لیزر (EVLA)

  • عروق لنفاوی ناقص: این رگ ها حامل مایع یا لنفاوی لنفاوی هستند که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا با عفونت ها مقابله کند.
  • بواسیر: اسکلروتراپی ممکن است در صورت عدم موفقیت سایر روش های درمانی استفاده شود. بواسیر هنگامی اتفاق می افتد که رگ های خونی، اطراف رکتوم ، متورم شده و تحریک شوند، باعث درد و ناراحتی حرکات روده شوند.
  • هیدروسل: هیدروسل یک توسعه ناسالم مایعات در حفره بدن است. هیدروسل در بیضه ها رایج است.

عوارض اسکلروتراپی واریس

اسکلروتراپی، روش درمانی امنی است. این درمان، نسبت به گزینه‌های پرخطر جراحی حالت تهاجمی کمتری دارد زیرا نیاز به بی‌هوشی ندارد. تحقیقات نشان داده‌اند که این درمان در 75 تا 90 درصد اوقات رگ‌های عنکبوتی را از بین می‌برد ولی معمولا چند بار باید درمان را انجام داد. اگر اسکلروتراپی، رگ‌ها را از بین نبرد، باید از درمان‌های دیگری مثل جراحی‌کردن استفاده شود.

بررسی کامل تزریق و فوم اسکلروتراپی Sono Guided | بهترین متخصص واریس اصفهان

رایج‌ترین واکنش‌های منفی که بدن به اسکلروتراپی نشان می‌دهد، شامل: کبودی، قرمزی و درد در ناحیه تزریق می‌شود. در حدود یک سوم افراد، تعدادی انشعاب کوچک از رگ‌های خونی ایجاد می‌شود که اطراف رگی بوده که در آن تزریق انجام شده‌است. این رگ‌ها معمولا خود به خود از بین می‌روند.

در صورتی که اسکلروتراپی توسط یک متخصص آموزش دیده و به درستی صورت گیرد، بدون عوارض و موثر خواهد بود. با این وجود برخی موارد مانند وجود شرایط پزشکی خاص، پیروی نکردن از توصیه های پزشکی، یا مصرف داروهای مغایر با درمان باعث افزایش خطر عوارض اسکلروتراپی می شوند. از طرفی اسکلروتراپی احتمالا برای خانم های باردار، شیرده و افراد نیازمند به استراحت در بستر مناسب نیست. پس از زایمان نیز حداقل باید 3 ماه صبر کرد سپس اسکلروتراپی را انجام داد.

صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون

خطرات و عوارض احتمالی اسکلروتراپی شامل موارد زیر هستند:

  • التهاب شدید
  • لخته شدن خون
  • واکنش آلرژیک به محلول تزریق شده
  • عفونت، این عفونت معمولا بسیار خفیف بوده و 1 مورد از هر 1000 مورد، به مصرف آنتی بیوتیک نیاز خواهند داشت.
  • یک آسیب پوستی منجر به ایجاد اسکار کوچک و دائمی
  • ورود حباب های ریز هوا ناشی از فوم اسکلروتراپی به جریان خون، باعث ایجاد علائمی مانند سرفه خشک، سرگیجه، حالت تهوع و سفتی قفسه سینه می شود.

لخته شدن خون ورید عمقی

در موارد نادر اسکلروتراپی باعث ایجاد لخته خون در ورید عمقی می شود. حرکت لخته به نواحی دیگر مانند ریه ها باعث ایجاد وضعیت خطرناکی می شود. پزشک برای کاهش این خطر، مقدار کمی از محلول را تزریق کرده سپس از بیمار می خواند تا با حرکت دادن پاها باعث ایجاد جریان خون مناسب شود. در صورت تجربه علائمی مانند درد قفسه سینه، مشکل در تنفس یا سرگیجه پس از اسکلروتراپی، به اورژانس مراجعه کرده تا مراقبت های پزشکی را دریافت کنید.


مطالعه بیشتر :

چگونگی تشخیص ضربان قلب جنین

علل ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در ساق پا

راهکارهای درمانی برای لکه‌های قهوه‌ای روی پا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *