علل و علائم نارسایی مزمن وریدی چیست؟
در این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان به بررسی علل و علائم نارسایی مزمن وریدی و مراحل اختلال وریدی می پردازیم.
علائم و نشانههای نارسایی وریدی مزمن عبارتند از:
- رگهای واریسی
- گرفتگی پاها در شب
- پاهای دردناک یا خسته
- احساس پری یا سنگینی در پاها
- پوستی چرمی روی پاهای شما
- پوسته پوسته شدن یا خارش پوست در پاها یا پاهای شما
- پوست تغییر رنگ داده که قرمز مایل به قهوه ای به نظر می رسد.
- سوزش، سوزن سوزن شدن یا احساس سوزن سوزن شدن در پاهای شما
- ادم (تورم) در ساق پا و مچ پا، به خصوص پس از مدتی ایستادن یا در پایان روز
- زخم ها (زخم های باز)، معمولا در نزدیکی مچ پا. اگر خیلی دردناک باشند، ممکن است آلوده باشند.
ادم شدید در ساق پا می تواند باعث ایجاد بافت اسکار شود. این بافت اسکار مایع را در بافت های شما به دام می اندازد. ممکن است ساق پای شما در لمس بزرگ و سفت باشد. وقتی این اتفاق می افتد، پوست شما در برابر زخم های مداوم آسیب پذیرتر می شود. ممکن است همه این مشکلات را یکجا نداشته باشید. در عوض، ممکن است فقط یک یا دو داشته باشید. علائم و نشانه های شما به میزان پیشرفت بیماری شما بستگی دارد.
صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان
علت نارسایی مزمن وریدی چیست؟
نارسایی مزمن وریدی زمانی اتفاق می افتد که در رگ های پای شما به درستی کار نمی کنند. وریدهای پای شما حاوی دریچه هایی هستند که به جریان خون در جهت صحیح (به سمت قلب) کمک می کنند. اگر یک دریچه آسیب ببیند، نمی تواند به درستی بسته شود. گرانش غلبه می کند و خون در تلاش است تا به سمت قلب شما جریان یابد. در عوض به سمت عقب جریان می یابد، وضعیتی که به عنوان رفلاکس وریدی شناخته می شود.
علل نقص دریچه ممکن است مادرزادی، اولیه یا ثانویه باشد.
- علل مادرزادی ناهنجاریهایی در رگهای پای شما هستند که با آنها متولد شدهاید. به عنوان مثال، برخی از افراد بدون دریچه در رگ های پای خود به دنیا می آیند.
- علل اولیه هرگونه تغییر در وریدهای پا است که مانع از کارکرد آنطور که باید می شود. به عنوان مثال، رگ شما ممکن است بیش از حد گشاد شود و از بسته شدن دریچه آن تا آخر جلوگیری کند.
- علل ثانویه دیگر مسائل پزشکی هستند که به رگ های پای شما آسیب می رسانند. ترومبوز ورید عمقی (DVT) معمولاً مقصر است. ترومبوس (لخته خون) بافت زخمی را بر جای می گذارد که به دریچه شما آسیب می رساند.
شایع ترین علت نارسایی مزمن وریدی چیست؟
ترومبوز ورید عمقی (DVT) شایع ترین علت نارسایی مزمن وریدی است. لخته خون به دریچه ورید پای شما آسیب می رساند. افرادی که سابقه DVT دارند با خطر بیشتری برای ابتلا به CVI روبرو هستند.
مراحل نارسایی مزمن وریدی چیست؟
مراحل اختلالات وریدی از 0 تا 6 متغیر است. “اختلالات وریدی” یک دسته کلی برای بسیاری از مشکلات احتمالی وریدهای شما، از جمله CVI است. مراحل بر اساس علائم بالینی است، چیزهایی که ارائه دهنده شما می تواند هنگام معاینه پاهای شما ببیند یا احساس کند.
مراحل اختلال وریدی عبارتند از:
- مرحله 0: هیچ نشانه ای که قابل مشاهده یا احساس باشد وجود ندارد. ممکن است علائمی مانند پاهای دردناک یا خسته را احساس کنید.
- مرحله 1: رگ های خونی قابل مشاهده، از جمله وریدهای عنکبوتی.
- مرحله 2: وریدهای واریسی با عرض حداقل 3 میلی متر.
- مرحله 3: ادم (تورم) اما بدون تغییر پوست.
- مرحله 4: تغییر در رنگ و/یا بافت پوست شما.
- مرحله 5: زخم بهبود یافته.
- مرحله 6: زخم حاد (فعال).
اگر در مرحله 3 یا بالاتر باشید، نارسایی مزمن وریدی برای شما تشخیص داده می شود. به عبارت دیگر، داشتن رگ های واریسی به این معنی نیست که شما CVI دارید. اما رگ های واریسی نشانه ای از مشکلات جریان خون است که می تواند با گذشت زمان بدتر شود. بنابراین، مهم است که در مورد هر رگ واریسی جدیدی که متوجه شدید به پزشک خود بگویید.