روش های درمان بیماری کاردیومیوپاتی
درمان این بیماری بسته به نوع کاردیومیوپاتی و نیز علت اولیه آن متفاوت است. اصول کلی درمان شامل انواع داروهای مورد استفاده در نارسایی قلب، کاشت وسایل کمکی قلب مثل CRT یا تعبیه قلب مصنوعی و نهایتا در موارد انتهایی بیماری، پیوند قلب است.
اهداف درمان در کاردیومیوپاتی عبارتند از:
- کاهش علائم بیماری
- کاهش سرعت پیشرفت بیماری
- کنترل و کاهش عوارض بیماری
- افزایش طول عمر
تمامی انواع کاردیو میوپاتی باید رژیم غذایی با محدودیت نمک و مایعات داشته باشند. حتما وزن خود را در محدوده نرمال حفظ و اضافه وزن خود را کنترل کنند. برنامه ورزشی منظم و سبکی توصیه می شود. سایر بیماریها و عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مثل فشار خون ، دیابت ( بیماری قند خون ) و هیپرلیپیدمی ( کلسترول بالا) را کنترل کنند.
درمانهای اختصاصی و پیش اگهی بیماری براساس اینکه هر فرد به کدام نوع از کاردیو میوپاتی مبتلا است، متفاوت است. یکی دیگر از راه های درمان برای بعضی افراد، با تاخیر انقباض بین دو بطن راست و چپ که به درمان های دارویی جواب نمیدهند گذاشتن دستگاه مخصوص ضربان سازسه حفره ای (CRT) می باشد که انقباضات بین بطن های چپ و راست را همزمان وهماهنگ میکند.
مطالعه بیشتر : نحوه انجام جراحی بای پس قلب
در افرادی که ممکن است در خطر آریتمی های خطرناک بطنی باشند، دارو درمانی یا دستگاه قابل کاشت دیفیبریلاتور قلب (ICD) میتواند از انتخابها باشد. ICD ها که به اندازه یک قوطی کبریت هستند که در زیر کتف کاشته می شود وبرای مانیتور کردن دائمی ضربان قلب و دادن شوک های الکتریکی در زمان بروز آریتمی های بطنی کشنده کاربرد دارند. تلفیق ICD با CRT یا پیس میکر می توانند همزمان به عنوان ضربان ساز یا هماهنگ کننده انفباض دو بطن کارآیی دوگانه داشته باشند.
در برخی موارد پیشرفته نوع کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک که ضخامت دیواره قلب افزایش شدید یافته است ، احتمال دارد پزشک روش درمان تزریق الکل را برای بیمار پیشنهاد کند که در این روش غیر جراحی، با استفاده از تزریق الکل برای نکروزماهیچه های هیپرتروفیه قلب رخ داده و به کاهش ضخامت دیواره قلب و بهبود جریان خون آئورت کمک میکندیا ممکن است با روش جراحی بخشی از دیواره کلفت شده ماهیچهای قلب را که با جریان خون طبیعی تداخل دارد، بردارد. به این روش عمل جراحی میوتومی گفته میشود که این درمان باعث کاهش علائم و نیز کاهش احتمال آریتمی ومرگ ناگهانی در بیشتر بیماران می شود.
پیوند قلب
زمانی که کاردیومیوپاتی پیشرفت کرد بطوریکه نتوان از طریق دارو علائم را کنترل و کاهش داد شاید پیوند قلب تنها راهکار باقی مانده باشد. به خاطر اینکه تعداد اهداکننده های قلب بسیار کم است، بیماران کاردیومیوپاتی باید مدت زمان طولانی در انتظار باشند تا در صورت یافتن دهنده پیوند، پیوند قلب شوند. در بعضی موارد، میتوان با یک دستگاه مکانیکی قلب مصنوعی، تا زمان انتظار برای یافتن دهنده قلب حمایت کرد. این ابزار، به عنوان وسیله کمکی بطن شناخته شده و قادر خواهد بود از جریان خون برای مدت طولانی حمایت کند و ممکن است حتی زندگی در محیط خارج از بیمارستان را ممکن باشد. در برخی از افراد که کاندید مناسب پیوند قلب نیستند، این قلب مصنوعی ممکن است حمایت طولانی مدت ایجاد کند.
سپتال میکتومی
سپتال میکتومی یک عمل جراحی قلب باز است و برای درمان افرادی است که به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و علائم شدید آن دچار هستند. این جراحی به طور کلی برای بیماران جوان و افرادی که داروهای آنها خوب عمل نمیکند، استفاده میشود.
یک جراح بخشی از سپتوم ضخیم شده را که به بطن چپ برآمده بر میدارد. این باعث بهبود جریان خون از طریق قلب و خارج از بدن میشود. بافت برداشته شده دوباره رشد نمیکند. در صورت نیاز، جراح میتواند دریچه میترال را همزمان ترمیم یا تعویض کند. سپتال میکتومی اغلب موفقیت آمیز است و به فرد امکان بازگشت به زندگی عادی و بدون علائم را میدهد.