روشهای درمان نارسایی شریانی و وریدی
در این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان به بررسی روشهای درمان نارسایی شریانی و وریدی خواهیم پرداخت. با اینکه این شرایط را می توان از طریق روش های جراحی موجود درمان کرد، اما شما می توانید در خانه با اقداماتی مانند تغییرات سبک زندگی، به حفظ رگ ها و شریان های خود کمک کنید.
اقدامات خانگی برای درمان بیماری عروقی محیطی
- فعال بودن
- ترک سیگار
- حفظ یک وزن سالم
- مصرف غذاهای کم کلسترول و کم چرب
- مصرف داروها مطابق با تجویز پزشک برای کمک به حفظ سطوح فشار خون، کلسترول، قند خون و پلاکت خون در یک محدوده سالم
بررسی رویکردهای معمول برای درمان بیماری عروق محیطی :
آترکتومی
در این روش، برای بریدن پلاکت ها یک کاتتر با تیغه تیز درون شریان قرار می دهند.
آنژیوپلاستی
تکنیکی است که در آن یک بالون قابل باد شدن ریز درون شریان قرار می دهند. و سپس برای بزرگ شدن ناحیه تنگ شده، باد می شود.
استنت گذاری
تکنیکی است که برای شریان های به شدت مسدود شده استفاده می شود و در آن یک مش فلزی کوچک درون ناحیه ی آسیب دیده شریان قرار داده می شود.
بای پس
در موارد شدیدتر، شریان مسدود شده ممکن است دیگر قابل باز شدن نباشد. در این موارد، از یک رگ یا شریان سالم برای جهت دادن به خون در اطراف بخش مسدود شده استفاده می شود.
قطع عضو
در موارد بسیار شدید، زمانی که شریان ها آسیب بسیار زیادی دیدند، منجر به مرگ بافت می شوند. و در این شرایط به علت عفونت شدید، حفظ این قسمت از اندام بسیار خطرناک خواهد بود. در این موارد خطرناک، برداشتن یک انگشت، اندام یا قسمتی از آن ممکن است برای جلوگیری از مرگ در اثر عفونت لازم باشد.
صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان
بیماری وریدی مزمن
در بیماری وریدی مزمن، زمانی که رگ عملکرد صحیحی ندارد و بهبود پیدا نمی کند، به مرور زمان موجب بروز رگ های واریسی می شود، بنابراین معمولاً توصیه می شود که بیماری وریدی مزمن به محض ظاهر شدن علائم و نشانه ها به سرعت درمان شود. علاوه بر این، درمان های بیماری رگ، کم تهاجمی هستند و هیچ دردی ندارند یا درد بسیار کمی ایجاد می کنند و شما می توانید فوراً پس از درمان، فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرید.
اقدامات خانگی برای درمان نارسایی وریدی مزمن
ترک سیگار
فعالیت فیزیکی
حفظ یک وزن سالم
استفاده از جوراب های فشاری
خودداری از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی
بررسی رویکردهای معمول برای درمان نارسایی وریدی مزمن
شما دچار خواب آلودگی یا بی هوشی نمی شوید، زیرا در این روش ها فقط از داروهای بی حسی موضعی استفاده می شود و می توانید بعد از آن خودتان رانندگی کنید. رویکردهای معمول برای درمان نارسایی وریدی مزمن:
ابلیشین رگ های صافن
این روش، رویکردی استریل است که در آن رگ های صافن به علت نارسایی، مورد هدف قرار می گیرند. این روش، باعث فروپاشی رگ آسیب دیده با استفاده از حرارت یا چسب می شود و جریان خون را به طرف رگ های سالم هدایت می کند. پزشک ممکن است برای انجام این فرایند از یکی از دستگاههای زیر استفاده کند: لیزر واریس (فرکشنال)، رادیوفرکانسی (لیزر RF) و وناسیل.
اسکلروتراپی با هدایت سونوگرافی
زمانی که سیاهرگ های صافن بسته می شوند. قدم بعدی درمان رگ های واریسی ست که از سیاهرگ صافن بیرون می آیند. در این روش تمیز، دارو (اسکلروزانت) به رگ ها تزریق می شود و موجب اسپاسم و بسته شدن آنها می شود. و سپس خون را به طرف رگ های سالم و طبیعی هدایت می کند. بسیاری از بیماران، با توجه به شدت و پیشرفت بیماری رگ، به 1 تا 3 جلسه درمانی برای هر پا نیاز دارند، زیرا از مقدار داروی محدودی می توان برای هر جلسه استفاده کرد.
اسکلروتراپی
این روش شامل تزریق داروی اسکلروزان به رگ آسیب دیده است که موجب بسته شدن رگ و هدایت خون به طرف رگ های طبیعی و سالم می شود. این تزریق ها، رگ های عنبکوتی و مشبک قابل مشاهده روی سطح پوست را مورد هدف قرار می دهند. اکثر بیماران با توجه به شدت و پیشرفت بیماری رگ به 1 تا 3 جلسه درمان با اسکلروتراپی برای هر پا نیاز دارند، زیرا در هر جلسه مقدار داروی محدودی را می توان تزریق کرد.