تأثیر سرما خوردگی و آنفولانزا بر قلب
ویروسهایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا، بدن شما را تحت تأثیر قرار میدهد. عفونتهای ویروسی اغلب به التهاب منجر میشود و روند تنفس را با مشکل مواجه می کند. سطح اکسیژن و فشار خون میتواند کاهش یابد و خطر لخته شدن خون افزایش یابد. محققان خاطرنشان میکنند که مبتلایان به بیماریهای قلبی، در صورت مبتلا شدن به سرما خوردگی یا آنفولانزا، در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی هستند.
خطر ابتلا به حمله قلبی در هفتهی پس از تشخیص آنفلوانزا افزایش مییابد؛ بنابراین، اگر وضعیت نگرانکننده قلب یا سایر عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی دارید، کاهش خطر ابتلا به آنفلوانزا و سرماخوردگی برای سلامت قلب ضروری است. عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا همچنین باعث ایجاد تنش در بدن شما میشود که میتواند بر فشار خون، ضربان قلب و عملکرد کلی قلب تأثیر بگذارد.
برای افرادی که مبتلا به بیماری قلبی هستند، آنفولانزا میتواند کشنده باشد. برای کسانی که مبتلا به نارسایی قلبی یا آریتمی یا بیماری عروق کرونری هستند، عفونت آنفلوانزا میتواند این شرایط اساسی را تشدید کند. عفونت آنفلوانزا باعث افزایش استرس در قلب، افزایش ضربان قلب، فشار خون و افزایش هورمونهای استرس میشود.
علاوه بر این، عفونت آنفلوانزا باعث ایجاد حالت التهابی در بدن میشود که همچنین میتواند حملات قلبی را از طریق شکستگی پلاک ایجاد کند، زیرا این مکانیزم حملات قلبی با التهاب همراه است. حتی در افراد جوان و سالم بدون بیماری قلبی عروقی، آنفلوانزا میتواند کشنده باشد. این ویروس میتواند به عضله قلب حمله کند که باعث میوکاردیت (التهاب عضله قلب) میشود. این التهاب میتواند منجر به نارسایی شدید قلبی شود.
واکسیناسیون بهترین محافظت در برابر آنفولانزا
واکسیناسیون آنفلوانزا برای افراد مبتلا به بیماری قلبی یا کسانی که سکته مغزی دارند، بسیار مهم است. واکسنهای آنفولانزا اغلب در هر سال به روز میشوند تا با تغییر ویروس ها، به روز شوند. واکسیناسیون سالانه برای اطمینان از بهترین محافظت در برابر آنفلوانزا مورد نیاز است.
تأثیر سرما خوردگی و آنفولانزا بر قلب
دکتر مهرداد طاهریون
متخصص قلب اصفهان
فلوشیپ آنژیوپلاستی و اینترو نشن
والولوپلاستی و پریفرال اینترونشن