تشخیص و درمان سندروم قلب شکسته
چه روشهایی برای تشخیص قلب شکسته وجود دارد؟
سندروم قلب شکسته اغلب در شرایط اورژانسی یا بیمارستانی تشخیص داده میشود، چون علائم آن شبیه حمله قلبی هستند. برای تشخیص سندروم مذکور، پزشک معاینه بدنی انجام میدهد و علائم و سابقه پزشکی شما را بررسی میکند. همچنین ممکن است از شما بپرسد که آیا اخیرا با یک رویداد استرسزا روبرو بودهاید یا خیر.
تستهایی که پزشکان برای تشخیص بیماری توصیه میکنند عبارتند از:
- آزمایش خون برای بررسی افزایش آنزیمهای قلبی در خون
- نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) برای بررسی فعالیت الکتریکی قلب (نتایج ECG برای قلب شکسته با نتایج مربوط به حمله قلبی متفاوت است.)
- آنژیوگرافی برای مشاهده عروق خونی قلب (این کار برای رد حمله قلبی انجام میشود. در افراد مبتلا به قلب شکسته اغلب هیچ انسدادی در عروق خونی قلب مشاهده نمیشود.)
وقتی مشخص شد که شما دچار حمله قلبی نشدهاید، پزشک از روشهای زیر برای تایید سندروم قلب شکسته استفاده میکند:
- اکوکاردیوگرام برای تصویربرداری از قلب (بزرگ شدن قلب یا شکل غیرعادی آن میتواند نشانه کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو باشد)
- ام آر آی (MRI) قلب برای ایجاد تصاویر دقیق از آن
چگونه پزشک سندروم قلب شکسته را درمان میکند؟
هیچ درمان استانداردی برای کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو وجود ندارد. تا زمانی که دلیل علائم فرد مشخص نشود، برای درمان او از اقداماتی که برای حمله قلبی مناسب هستند استفاده میشود.
افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو تا زمان بهبودی به مراقبتهای حمایتی در بیمارستان نیاز دارند. این بیماران اغلب باید چند روز در بیمارستان بمانند. بهبودی کامل ممکن است حداقل سه تا چهار هفته طول بکشد. تقریبا چهار تا 6 هفته پس از بروز اولین علائم، اکوکاردیوگرام انجام میشود تا از بهبودی بیمار اطمینان حاصل شود.
برای اطلاع از خدمات قلب و عروق دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان ، روی لینک کلیک کنید.