بررسی چگونگی تشخیص و درمان التهاب عروقی
مطلبی که امروز در سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان منتشر است. به مطالعه چگونگی تشخیص و درمان التهاب عروقی می پردازد. به طور کلی، نتیجه نهایی التهاب عروقی، زمانی مشخص می شود که افراد دچار حملات قلبی، سکته مغزی و بیماری شریان محیطی شوند. برخی از یافته های آزمایش های تصویربرداری مانند توموگرافی کامپیوتری (CT)، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و توموگرافی گسیل پوزیترون (PET scan) می توانند در تشخیص التهاب حاد مفید باشند.
روش های درمان التهاب برای سلامت قلب
از آن جایی که التهاب مزمن اثرات منفی در سراسر بدن، به ویژه برای سلامت قلب، به همراه دارد، سوال این است که چه راه هایی برای کاهش شدت آن وجود دارد؟ در افراد مبتلا به شرایط التهابی، داروهای خاصی می توانند کمک کننده باشند. اما همه افراد می توانند از تغییرات سبک زندگی بهره مند شوند. این تغییرات می تواند شامل یک رژیم غذایی ضد التهابی باشد.
دارو درمانی ضد التهابی
التهاب، به بروز بیماری های قلبی کمک می کند، اما نقش داروهای ضد التهابی در کاهش خطر بروز اختلالات قلبی-عروقی، کمتر مشخص شده است. به طور اجباری، استاتین ها، آن دسته از داروهایی که اغلب برای پیشگیری از بروز حملات قلبی و سکته استفاده می شوند، دارای خواص ضد التهابی هستند.
تغییرات سبک زندگی
مبارزه با التهاب می تواند برای مبتلایان به بیماری های خود ایمنی، مفید باشد. اما همه می توانند از برخی تغییرات در شیوه زندگی، که التهاب را کاهش می دهند، بهره مند شوند. این تغییرات شامل ورزش منظم و استفاده از یک رژیم غذایی ضد التهابی است.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که ورزش منظم با شدت متوسط، اثر ضد التهابی دارد و سطح CRP و سایر نشانگرهای التهابی را کاهش می دهد. انجمن قلب آمریکا 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط را در هفته توصیه می کند. اما برای کسانی که سبک زندگی کم تحرکی دارند، حتی افزایش فعالیت بدنی به میزان کم نیز می تواند مفید باشد.
استفاده از رژیم غذایی ضد التهابی برای سلامت قلب
در حالی که برخی از غذاها مانند گوشت قرمز و قندهای تصفیه شده، التهاب را افزایش می دهند، غذاهای دیگر اثر معکوس دارند و در واقع سطح التهاب را کاهش می دهند. شواهد به دست آمده از یک مطالعه بزرگ در سال ۲۰۲۰ نشان داد که خوردن غذاهایی که باعث بروز التهاب می شوند، با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
این مطالعه نشان داد که غذاهای ضد التهابی که سرشار از آنتی اکسیدان، اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه و فیبر هستند، محافظت بیشتری در برابر بیماری قلبی ایجاد می کنند. غذاهای زیر، بخشی از یک رژیم غذایی ضد التهابی هستند که می توانند برای همه مفید باشد:
- میوه ها
- غلات کامل
- چای و قهوه
- سبزیجات مختلف (سبزیجات برگ سبز، سبزیجات زرد تیره)
- اسید های چرب غیراشباع چندگانه (مانند اسیدهای چرب امگا ۳، مانند ماهی های چرب و گردو)
غذاهای ایجاد کننده التهاب که باید از مصرف آن ها اجتناب کنید، عبارت اند از:
- گوشت قرمز
- چربی ترانس
- مصرف الکل
- قندهای تصفیه شده
- نوشیدنی های شیرین
- گوشت های فرآوری شده
فشار خون بالا، سیگار کشیدن و کلسترول بالا، سه عامل خطر اصلی بیماری قلبی هستند. این موارد، قابل تغییر در نظر گرفته می شوند. زیرا می توان آن ها را با ترک سیگار و درمان فشار خون و کلسترول بالا، تغییر داد.