کاندیدای نامناسب اسکلروتراپی | بهترین متخصص واریس اصفهان

کاندیدای نامناسب اسکلروتراپی چه کسانی هستند؟

اسکلروتراپی یک روش درمانی است که در آن پزشک به تزریق دارو به درون رگ‌های خون یا رگ‌ها لنفاوی می‌پردازد و با این کار موجب تحلیل رفتن رگ‌های ناخواسته می‌شود. این روش معمولا برای درمان رگ‌های واریس یا رگ‌های عنکبوتی به کار می‌رود. اسکلروتراپی یک عمل جراحی تهاجمی محسوب نمی‌شود و تنها به چندین تزریق نیاز دارد. این روال درمانی می‌تواند برای درمان اختلالات عروق خونی و لنفاوی که موجب شکل گیری نامناسب رگ‌ها می‌شوند، استفاده شود. در مطلب امروز سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان به معرفی کاندیدای نامناسب اسکلروتراپی و مواردی پیرامون درمان با اسکلروتراپی میپردازیم.

ویژگی افراد متقاضی درمان با اسکلروتراپی

قبل از درمان با اسکلروتراپی شما باید با پزشکی که در زمینه رگ‌های بدن و مشکلات آن‌ها تخصص دارد، مشورت کنید تا شما را ارزیابی کند و به این نتیجه برسد که آیا شما می‌‌توانید متقاضی درمان با اسکلروتراپی باشید یا خیر. جلسه اول مشاوره شامل ارزیابی سیستم عروق بدن، ارزیابی علائم و نشانه‌های شما و بررسی عروق واریسی و تاثیراتی که بر گردش خون دارند، می‌باشد. متخصص عروق براساس شرایط شما به این نتیجه می‌‌رسد که آیا شما به ارزیابی‌ها و معاینات بیشتر نیاز دارید یا خیر که این امر با انجام اسکن اولتراسوند از عروق بدن آغاز خواهد شد.

مطلب پیشنهادی : درمان واریس و هموروئید با قرص دافلون

شرایط متقاضیان درمان با اسکلروتراپی

  • اگر شما باردار هستید، در دوران شیردهی قرار دارید یا ناتوانی حرکتی دارید، نمی‌‌تواند کاندید انجام اسکلروتراپی باشید و پس از زایمان نیز شما باید حداقل ۳ ماه صبر کنید سپس برای انجام اسکلروتراپی اقدام نمایید.
  • اگر شما از قرص ضدبارداری استفاده می‌کنید می‌توانید متقاضی انجام این روش باشید.
  • در صورتی که در گذشته سابقه لخته شدن خون یا DVT را داشته‌اید حتما به پزشک اطلاع دهید. پزشک پس از ارزیابی شرایط شما و بررسی دست و پا و مشخص کردن علت لخته شدن خون به این نتیجه می‌‌رسد که آیا شما می‌‌توانید متقاضی انجام این روش باشید یا خیر. از عروقی که ممکن است در آینده برای جراحی بای‌پس مورد استفاده قرار بگیرند برای تزریق دارو استفاده نخواهد شد مگر آن که عملا غیرقابل استفاده باشند.

بایدها و نبایدهای مراقبتی پس از اسکلروتراپی

مراقبت پس از اسکلروتراپیاسکلروتراپی یک روش درمانی بی خطر و ایمن بوده، اما برای زنان باردار توصیه نمیشود. علاوه بر این، افرادی که سابقه لخته شدن خون دارند نیز کاندیدای مناسبی برای این درمان نیستند. واجد شرایط بودن برای دریافت این درمان به صلاحدید پزشک و به طور کلی به سلامتی کلی فرد بستگی دارد. پزشک همچنین امکان استفاده از این درمان برای رگ‌های خاصی را نیز بررسی خواهد کرد؛ چرا که این درمان را نمیتوان برای سیاهرگ‌هایی که به طور بالقوه برای جراحی احتمالی بای پس قلب در آینده استفاده میشوند، بکار برد.

تمامی افرادی که تحت اسکلروتراپی قرار می‌گیرند باید از دستورالعمل‌های مراقبتی زیر پیروی کنند:

  • باید انجام دهید: پس از درمان به مدت 14 روز (یا طی مدتی که پزشک به شما اعلام میکند) تا موقع خواب از جوراب فشاری استفاده کنید. پوشیدن جوراب‌های فشاری هنگام خواب یا استحمام ضروری نیست.
  • نباید انجام دهید: حداقل تا یک ماه پس از درمان، از قرارگیری بیش از حد مناطق تحت درمان در معرض نور خورشید اجتناب کنید. این امر می تواند باعث بروز تیرگی پوست یا هیپرپیگمانتاسیون (لکه های پوستی) شود.
  • باید انجام دهید: به مدت ۱ هفته از هر گونه فعالیت جسمانی شدید یا تمرینات ورزشی سنگین پرهیز کنید.
  • نباید انجام دهید: استحمام با آب داغ، دوش گرفتن یا نشستن در وان آب گرم به مدت یک هفته پس از درمان.
  • باید انجام دهید: پس از گذشت 48 ساعت از درمان، از کمپرس آب گرم بروی نواحی تحت درمان استفاده کنید.
  • نباید انجام دهید: در طول دوره نقاهت، بیش از حد بی تحرک نباشید. پیاده روی نقش مؤثری در بهبودی شما خواهد داشت.
  • باید انجام دهید: ایبوپروفن، ادویل یا سایر داروهای ضد التهابی را مطابق دستور پزشک خود مصرف کنید.

بررسی کامل تزریق و فوم اسکلروتراپی Sono Guided | بهترین متخصص واریس اصفهان

عوارض اسکلروتراپی

ترومبوفلبیت سطحی

بیشتر افراد برخی توده‌های سخت را که در رگ‌های درمان شده تشکیل می‌شود، تجربه می‌کنند. این توده‌ها مناطقی هستند که خون در رگ‌های درمان شده لخته شده است. جای نگرانی نیست اما ممکن است با التهاب و ناراحتی همراه باشد. اگر این اتفاق بیفتد، داروهای ضد التهاب ممکن است در درمان آن موثر باشد. این توده‌ها سرانجام فروکش می‌کنند و از بین می‌روند اما ممکن است چندین هفته یا ماه طول بکشد. این فرآیند ممکن است توسط پزشک شما تسریع شود. او یک سوزن را بر روی توده‌ها وارد می‌کند و لخته‌هایی را که بعد از چند هفته مجدداً تبدیل به مایع شده‌اند، بیرون می‌کشد.

رنگدانه قهوه‌ای پوست

این رنگدانه‌ها ممکن است پس از ترومبوفلبیت سطحی که در بالا توضیح داده شده است رخ دهد و ممکن دائمی باشد. با این وجود معمولاً طی مدت چند ماه کمرنگ شده و ممکن است کاملاً ناپدید شوند.

ترومبوز وریدی عمقی (DVT)

اگر محلول به رگ‌های عمیق منتقل شود، احتمال ترومبوز وجود دارد. این اتفاق و ممکن است جزئی و بدون علائم باشد و یا ممکن است مهم باشد و باعث لخته شدن خون همراه با خطر آمبولی ریوی (عبور لخته خون به ریه‌ها) باشد. به همین دلیل است که فقط حجم کمی از فوم در یک زمان تزریق می‌شود و مچ پا به منظور حفظ جریان خوب در رگ‌های عمیق حرکت داده می‌شود. جراحی نیز خطر ترومبوز ورید عمقی را به همراه دارد.

صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان

واریس مجدد و باقیمانده

اگر بعد از یک جلسه درمان باز هم تعدادی رگ واریسی باقی مانده باشد، معمولا می‌توان آن‌ها را در جلسه بعدی درمان کرد. اما اگر تعداد زیادی رگ‌های واریسی کوچک دارید، ریشه کن کردن همه این موارد ممکن نیست. ممکن است که ورید تحت درمان مجدداً باز شود. در حال حاضر خطر این امر مشخص نیست و فقط داده‌های پیگیری طولانی مدت این اطلاعات را ارائه می‌دهند. اگر این اتفاق بیفتد، می‌توان دوباره ورید را یا با تزریق بیشتر یا با جراحی درمان کرد.

زخم پوستی

اگر محلول به داخل ورید نرود اما به بافت‌های اطراف برود، می‌تواند باعث ایجاد زخم کمی در پوست شود. این زخم بهبود خواهد یافت، اما ممکن است چندین هفته طول بکشد و جای زخم باقی بماند.

واکنش آلرژیک

حساسیت به محلول مورد استفاده نادر است اما می‌تواند رخ دهد. اگر آلرژی دارید باید به پزشک خود اطلاع دهید.

اختلال در بینایی

گزارش‌هایی از اختلال بینایی موقتی با تزریق فوم وجود دارد. هنوز مشخص نیست که چرا این اتفاق می‌افتد اما در افرادی که از میگرن رنج می‌برند شایع‌تر است.

سکته مغزی

تعداد بسیار کمی از موارد سکته مغزی پس از اسکلروتراپی فوم گزارش شده است. این عارضه از صدها هزار مورد که در سراسر جهان انجام شده است در یک نفر رخ داده است. شاید دلایل خاصی برای آن وجود داشته باشد که باعث سکته شده است، از جمله حجم بالای فوم تزریق شده.


مطالعه بیشتر :

دلایل و علائم بروز انواع آریتمی قلبی

معرفی مشاغل با امکان بروز واریس

راه‌های تشخیص و درمان انواع آریتمی قلبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *