راهکارهای پیشگیری و درمان لخته شدن خون بعد از جراحی
در مطلب امروز سایت دکتر مهرداد طاهریون دکتر خوب واریس اصفهان به بررسی روش های پیشگیری و درمان لخته شدن خون بعد از جراحی خواهیم پرداخت. چندین کار وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از لخته شدن خون بعد از جراحی انجام دهید. مهمترین کاری که می توانید انجام دهید این است که سابقه پزشکی خود را با پزشک خود در میان بگذارید. اگر سابقه لخته شدن خون دارید یا در حال حاضر دارو یا دارو مصرف می کنید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
برخی از اختلالات خونی می تواند منجر به مشکلاتی در لخته شدن خون شود و بعد از جراحی مشکلاتی ایجاد کند. مصرف آسپرین همچنین به لخته شدن خون کمک می کند، بنابراین شروع یک رژیم آسپرین می تواند مفید باشد. پزشک شما ممکن است وارفارین (کومادین) یا هپارین را تجویز کند که رقیق کننده های خون رایج هستند. رقیق کننده های خون یا داروهای ضد انعقاد برای درمان لخته شدن بیش از حد خون استفاده می شود. آنها همچنین می توانند به بزرگ شدن لخته هایی که در حال حاضر دارید کمک کنند.
قبل از جراحی، پزشک تمام اقدامات احتیاطی لازم را برای جلوگیری از لخته شدن خون انجام می دهد. پس از جراحی، آنها مطمئن می شوند که دست ها یا پاهای شما بالا هستند تا به افزایش گردش خون کمک کنند.
مطلب پیشنهادی : عوامل و علائم لخته شدن خون پس از جراحی
اگر خطر لخته شدن خون در شما بالاست، پزشک ممکن است با استفاده از اسکن سونوگرافی دوبلکس سریال، شما را تحت نظر داشته باشد. در صورت خطر بالای آمبولی ریه (PE) یا ترومبوز ورید عمقی (DVT) ممکن است از داروهای حل کننده لخته به نام ترومبولیتیک استفاده شود . این داروها به جریان خون شما تزریق می شوند.
تغییر سبک زندگی قبل از جراحی نیز ممکن است کمک کند. اینها ممکن است شامل ترک سیگار یا اتخاذ یک برنامه ورزشی باشد. پس از جراحی، هنگامی که پزشک به شما اجازه داد، مطمئن شوید که تا آنجا که ممکن است حرکت کنید. حرکت در اطراف احتمال ایجاد لخته خون را کاهش می دهد. پزشک شما همچنین ممکن است جوراب های فشاری را توصیه کند. اینها می توانند از تورم پا جلوگیری کنند.
درمان لخته خون بعد از جراحی
درمان لخته های خون به محل آنها بستگی دارد. داروی کومادین (وارفارین) به بدن کمک می کند لخته را از جریان خون خارج کند. همچنین ممکن است هپارین برای جلوگیری از تشکیل لخته های اضافی یا برای جلوگیری از بزرگتر شدن لخته ها تجویز شود. لخته هایی که در پاها ایجاد می شوند، ترومبوز ورید عمقی (DVT) نامیده می شوند و شایع ترین نوع لخته خون پس از جراحی هستند. آنها دلایل مختلفی دارند و معمولاً در پاها باقی می مانند، اما می توانند آزاد شوند و از طریق جریان خون حرکت کنند.
صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون دکتر واریس اصفهان
لختهها میتوانند از پاها به سمت ریهها حرکت کنند و باعث یک وضعیت جدی به نام آمبولی ریه شوند. در حالی که آمبولی ریه قابل درمان است، با میزان مرگ و میر بالایی همراه است. به طور معمول، لختههای پا با دارو درمان میشوند، اما اگر خطر انتقال لخته به ریهها وجود دارد یا نمیتوانید دارو را با خیال راحت مصرف کنید، ممکن است دستگاهی به نام فیلتر ورید اجوف تحتانی قرار داده شود. این دستگاه به عنوان یک سبد کوچک عمل میکند و لختهها را قبل از اینکه در ریهها قرار بگیرند و آسیب وارد کنند، میگیرد.
یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی این فیلترها را از طریق یک برش کوچک در کشاله ران یا گردن قرار می دهد، سپس فیلتر را در جای خود در ورید اجوف تحتانی (یک سیاهرگ بزرگ) قرار می دهد. فیلتر ممکن است به طور موقت یا دائم در جای خود باشد.
مطالعه بیشتر :
پیشگیری از عوامل بروز واریس سینه