بررسی درمان اختلالات وریدی با جوراب های فشرده
فشردهسازی با استفاده از فشردهسازی گرادیان انجام میشود که بیشترین فشار را در پایه دارد و با بالا رفتن لباس فشاری روی پا، فشار را کاهش میدهد. در این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان درمان اختلالات وریدی با جوراب های فشرده را مورد بررسی قرار خواهیم داد. این به تشویق حرکت مایعات از جمله گردش خون و گردش مایع لنفاوی کمک می کند. فشار ملایم به رگهای خونی و عروق لنفاوی کمک میکند تا مایعات را راحتتر جذب کنند و باعث تسکین بافتها شود. این کار با کاهش تورم و جلوگیری از تجمع مایعات به تسکین درد کمک می کند. اختلالات وریدی بسیار شایع است و تخمین زده می شود که 20 درصد از مردان و 30 درصد از زنان از نوعی اختلال وریدی رنج می برند.
- آیا در پایان روز از پاهای خسته و دردناک رنج می برید؟
- آیا از رگ های عنکبوتی یا واریسی رنج می برید؟
- آیا مرتب مسافت های طولانی را سفر می کنید؟
- آیا برای مدت طولانی می نشینید یا می ایستید؟
- باردار هستی؟
- آیا با مقداری اضافه وزن دست و پنجه نرم می کنید؟
اگر به هر یک از این سؤالات پاسخ «بله» داده اید، جوراب های فشاری ممکن است برای کاهش درد، کاهش تورم و پیشگیری از اختلالات مزمن وریدی مفید باشند.
پیشگیری از واریس
هنگامی که دریچههای سیاهرگها آسیب میبینند یا به درستی کار نمیکنند، خون جمع میشود و افزایش حجم آن باعث ایجاد فشار در دیواره سیاهرگها میشود. سپس این امر می تواند باعث برآمدگی و گشاد شدن وریدها شود. با گذشت زمان، رگها توانایی خود را برای برگشت به عقب از دست میدهند و باعث ایجاد رگهای «عنکبوتی» (در سیاهرگهای سطحی کوچک) و رگهای واریسی (در سیاهرگهای بزرگتر) میشوند. فشرده سازی در جلوگیری از آسیب دیدن سیاهرگ ها و در نتیجه قابل توجه شدن موثر است.
ورزش ها
اگرچه شواهدی مبنی بر افزایش عملکرد ورزشی جوراب های فشاری وجود ندارد، اما مطالعات نشان داده اند که پوشیدن جوراب های فشاری در حین ورزش به کاهش درد عضلانی کمک می کند.
در مطالعهای برای بررسی تأثیر پوشیدن جورابهای فشاری مدرج (18 تا 22 میلیمتر جیوه) در حین و بعد از ورزش، تنها 14 درصد از ورزشکارانی که جوراب فشاری میپوشیدند پس از 24 ساعت درد عضلانی را گزارش کردند، در مقایسه با 93 درصد از کسانی که جوراب فشاری نمیپوشیدند. جوراب های فشرده سازی
مسافرت رفتن
سفرهای طولانی مدت، چه با ماشین، قطار یا هواپیما، می تواند با ناراحتی پا و افزایش خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) همراه باشد. عدم حرکت پاها به دلیل نشستن طولانی مدت و تنگی فضاها جای خود را به تورم پا و ساق پا می دهد. تورم باعث خستگی، ناراحتی و احساس سنگینی در ساق پا می شود. مطالعات نشان داده است که مسافری که جوراب فشاری مدرج نمی پوشد، 12.5 برابر بیشتر احتمال دارد به DVT مبتلا شود.
به نظر می رسد پوشیدن جوراب های فشاری گرادیان در کاهش خطر ابتلا به DVT و جلوگیری از تورم کلی در طول سفرهای مکرر یا طولانی موثر باشد.
صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان
بارداری
همانطور که کودک رشد می کند، رحم بزرگ شده به ورید اجوف فشار وارد می کند که خون را به قلب باز می گرداند. این فشار می تواند باعث ایستایی و آسیب دریچه شود که منجر به تورم، ناراحتی پا و حتی واریس می شود. به طور متوسط، 23 درصد از زنان باردار در اوایل بارداری اول دچار اختلالات وریدی می شوند و این تعداد در بارداری چهارم به 31 درصد می رسد. جورابهای فشرده با کمک به جلوگیری از گشاد شدن رگهای سطحی با خون، به رفع خستگی و ناراحتی پا کمک میکنند. همچنین با افزایش فشار در بافت زیر پوست به کاهش تورم کمک می کند.
مشاوره
مشاوره اولیه لازم است. برای اطمینان از بهترین اندازه گیری ها، قرار ملاقات باید در ابتدای روز برنامه ریزی شود. سبک ها و مواد نیز برای تعیین بهترین محصول برای نیازهای شما مورد بحث قرار خواهند گرفت.