تشخیص علائم گرفتگی رگ گردن | بهترین متخصص واریس اصفهان

نحوه تشخیص علائم گرفتگی رگ گردن

بیشتر مبتلایان به گرفتگی عروق گردن هیچ علائمی را تجربه نمی کنند. معمولاً تشخیص این بیماری طی معاینه پزشکی و شنیدن صدای خاصی به نام بروت در هنگام معاینه ی ناحیه ی گردن با گوشی پزشکی صورت می گیرد. این صدا می تواند به منزله ی دشواری جریان خون در این شریان ها باشد. بیماران دچار بروت گردن یا دارای علائم خطرزای سکته ی مغزی باید برای احتمال ابتلا به بیماری انسداد شریان کاروتید مورد بررسی قرار گیرند. در این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان تشخیص علائم گرفتگی رگ گردن را مورد بررسی قرار می دهیم.

علائم بیماری انسداد شریان کاروتید

رایج ترین علائم بیماری انسداد شریان کاروتید حملات ایسکمیک گذرا (TIA) است که با نام سکته ی خفیف نیز شناخته می شود. علائم یک حمله ی ایسکمیک گذرا می تواند یک بازه ی زمانی چند دقیقه ای الی 24 ساعته را شامل شود. این حملات زمانی رخ می دهد که یک تکه از پلاک یا لخته ی خونی از سطح پلاک جدا شده و به مغز می رسد.

در این موارد، آزمایش های عکس برداری از مغز هیچ نشانه ای از سکته ی مغزی را نشان نخواهد داد. علت گذرا بودن علائم TIA این است که بدن قادر به تجزیه ی این تکه پلاک یا لخته ی خونی بوده و خون بعد از مدتی در ناحیه ی آسیب دیده مغز جریان می یابد. علائم رایج حمله ی ایسکمیک گذرا عبارتند از:

  • لکنت زبان
  • ضعف در یک دست یا پا، یا دست و پا در یک سمت بدن
  • بی حسی یا گز گز در یک دست یا پا، یا دست و پا در یک سمت بدن
  • نابینایی در یک چشم
  • مشکل در راه رفتن
  • مشکل در هماهنگی اعضای بدن

بیماران دچار مشکل TIA بیشتر از سایرن در معرض خطر سکته ی مغزی کامل قرار دارند. بنابراین، در صورت مواجهه با علائم TIA باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. این موارد به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شود. یک سوم افرادی که TIA را تجربه می کنند، در آینده دچار سکته ی مغزی نیز خواهند شد.

در واقع، ابتلا به TIA یک هشدار است تا شما با مراجعه به پزشک و انجام یک معاینه ی کامل، با به کارگیری برخی از ملاحظات از سکته مغزی احتمالی پیشگیری کنید. حدود نیمی از افرادی که از سکته ی مغزی جان سالم به در می برند، دچار مشکلات عصبی دائمی مثل فلج شدگی دست، پا یا ناتوانی در تکلم می شوند.

تیروئید و مشکلات قلبی

تشخیص گرفتگی رگ گردن (عروق گردنی)

در اغلب موارد پزشک برای مشاهده و بررسی بیماری انسداد شریان کاروتید «آزمایش عکس برداری اولتراسوند کاروتید» را تجویز می کند. این آزمایش قادر به تشخیص اکثر موارد بیماری انسداد شریان کاروتید بوده و اطلاعاتی مانند میزان تنگی شریان های کاروتید و سرعت جریان خون عبوری از این شریان ها را در اختیار پزشک قرار می دهد.

بعضاً برای تأیید مسدود شدگی شریان یا مشاهده ی وضعیت مغز، نیاز به آزمایش های بیشتری خواهید داشت. این آزمایشات شامل موارد زیر می شوند:

سی تی اسکن و سی تی آنژیوگرافی (CTA)

در آزمایش های عکس برداری سی تی اسکن و CTA پزشک یا رادیولوژیست با استفاده از اشعه ایکس، عکس هایی از چندین سطح مقطع مختلف را تهیه می کند. سی تی اسکن می تواند نواحی دچار افت جریان خون در مغز را نشان دهد. CTA شریان های سر و گردن را نمایش داده و گرفتگی ها را مشخص می کند.

صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص واریس اصفهان

عکس برداری MRI

این روش با استفاده از امواج رادیویی و میدان های مغناطیسی، یک تصویر با جزئیات بالا از شریان ها ثبت می کند.

آنژیوگرافی

جراح عروق از آنژیوگرافی برای تصویرسازی بهتر آناتومی استفاده می کنند. این روش به طور مرسوم در آنژیوپلاستی کاروتید و عمل های استنت گذاری مورد استفاده قرار می گیرد. در آنژیوگرافی یک رنگ کانتراست از طریق کاتتر به شما تزریق شده و به شریان های مربوطه می رسد؛ سپس تصاویر اشعه ایکس به طور زنده برداشته و مشاهده می شوند. این تصاویر جریان خون شما از این شریان ها را به تصویر کشیده و گرفتگی ها را نشان می دهند.


مطالعه بیشتر 

درمان وریدهای واریسی با استنت گذاری

تشخیص و درمان لخته ی خون در ریه

لیزر درمانی برای رگهای نخی – عنکبوتی