رابطه پسوریازیس و روماتیسم مفصلی با بیماری های قلبی-عروقی | متخصص قلب اصفهان

بررسی رابطه پسوریازیس و روماتیسم مفصلی با بیماری های قلبی-عروقی

این مقاله سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان ، رابطه پسوریازیس و روماتیسم مفصلی با بیماری های قلبی-عروقی را مورد بررسی قرار می دهد.  پسوریازیس، یک بیماری پوستی است که باعث بروز خارش و لکه های پوسته پوسته می شود که به طور موقت، ایجاد شده و از بین می روند. برخی افراد نیز در مفاصل خود دچار التهاب می شوند. که به آن آرتریت پسوریاتیک می گویند. با این حال، التهاب ایجاد شده در اثر پسوریازیس، عوارضی فراتر از پوست و مفاصل خواهد داشت.

مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به پسوریازیس، به میزان بیشتری به بیماری های قلبی-عروقی دچار می شوند. التهاب ناشی از پسوریازیس، باعث مقاومت به انسولین، اختلال عملکرد اندوتلیال و فعال شدن پلاکت ‌ها می ‌شود که همگی به بروز بیماری های قلبی، کمک می ‌کنند.

رابطه پسوریازیس و روماتیسم مفصلی با بیماری های قلبی-عروقی | متخصص قلب اصفهان

باید صبر کرد تا مشخص شود که درمان‌ های فعلی ضد پسوریازیس، تا چه اندازه ای در کاهش خطر بیش از حد ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، مؤثر هستند. مطالعات نشان داده است که درمان پسوریازیس با داروهای ضد التهابی خاص به نام مهار کننده‌ های TNF-alpha، با نرخ پایین ‌تر حمله قلبی و سکته، مرتبط است.

سایر تحقیقات، در حال بررسی اثر سایر درمان ها بر خطر بروز بیماری قلبی در اثر ابتلا به پسوریازیس هستند.

روماتیسم مفصلی و بیماری های قلبی-عروقی

مشابه بیماری پسوریازیس، آرتریت روماتوئید(RA) یک بیماری خود ایمنی است که باعث بروز التهاب می شود. RA عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد. اما افراد مبتلا به این بیماری التهابی تا دو برابر بیشتر، با خطر ابتلا به انواع خاصی از بیماری های قلبی و سکته مغزی رو به رو هستند.

جالب اینجاست که شدت آرتریت روماتوئید، با خطر بیماری قلبی مرتبط است. کسانی که با علائم RA شدید تری رو به رو می شوند. نسبت به افرادی که علائم خفیف بروز می دهند. نرخ حملات قلبی و سکته مغزی بالاتری دارند.

|اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان


مطالب پیشنهادی :

راه های درمانی نارسایی قلبی

نحوه مصرف انواع داروی متوپرولول

علل ابتلا به بیماری عروق کرونر چیست؟