راه های درمان رفع سنگینی در پاها
شناخت علائم و نشانههای سنگینی پاها، در کنار علم به علتهای این عارضه، کمکتان میکند کار سادهتری برای مقابله با آن داشته باشید. قاعدتا سنگینی یا خستگی در پاها نیازی به تشخیص متخصص ندارد و خودمان هم میتوانیم بهسادگی متوجهش شویم. اما علائمی برای این عارضه وجود دارند که تا این حد محسوس نیستند و میتوانند گمراهکننده باشند. قصد داریم تا در ادامه این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص درمان واریس اصفهان به بررسی درمان رفع سنگینی در پاها بپردازیم.
- تورم پاها؛
- بیحسی پاها؛
- رگهای عنکبوتی؛
- سردی یا مورمورشدن پاها؛
- تپش و درد در یک یا هر دو پا؛
- تغییر رنگ پاها (رنگپریدگی یا آبیشدن پاها)؛
- ناتوانی در نشستن یا ایستادن در نیمه دوم روز.
مطلب پیشنهادی : دلایل احساس سنگینی پا چیست؟
روشهای درمانی رفع سنگینی پاها
با لحاظکردن تغییراتی در عادات رفتاری، میتوانید سنگینی یا خستگی پاها را در همان مرحله اولیه که تازه علائم خود را نشان دادهاند متوقف کنید و اجازه ندهید کار به متخصص و درمانگاه بکشد.
کاهش وزن
پیشتر اشاره شد که خیلی از مواقع چاقی و اضافهوزن مهمترین علت سنگینی پاها میشود. با کاهش وزن میتوانید از بروز مشکلات جدیتر در آینده پیشگیری کنید.
بالابردن پاها برای رفع سنگینی پاها
اگر بتوانید یکیدو بار در روز شرایطی را فراهم کنید که در آن بتوانید پاها را بالا بگیرید، خیلی عالی خواهد بود. با این کار، پمپاژ خون میان قلب و پاها با سهولت بیشتری صورت میگیرد و بخشی از فشار روی پاها برداشته میشود و استراحتی میکنند. میتوانید همانجا که نشستهاید چهارپایهای جلویتان بگذارید و پاها را روی آن دراز کنید یا هنگام خوابیدن چیزی زیر پاها بگذارید تا کمی بالاتر بیایند.
میتوانید برای اثربخشی بهتر این کار، هنگام بالابردن پاها، آنها را با عصاره روغنهای مختلف یا کرم و ژل ماساژ دهید.
تغییر گاهبهگاه موقعیت
بیشازحد یک جا نایستید و ننشینید. این کار شدت علائم خستگی و سنگینی پاها را بیشتر میکند. گاهی حرکت کنید و به خون اجازه دهید بهشکل بهتری در پاها و دیگر نقاط بدن جریان پیدا کند.
پوشیدن جورابهای متراکم یا فشردهسازیشده
این نوع جورابها جریان خون را در پاها بهتر میکنند. پوشیدن اینها بهویژه به کسانی توصیه میشود که مجبورند بخش زیادی از روز را نشسته یا ایستاده سر کنند.
کاهش سدیم مصرفی
کاهش نمک مصرفی در طول روز درد و ناراحتی ناشی از تورم پاها را کاهش میدهد. گاهی حتی میزان آب مصرفی را هم باید کم کرد، که البته به اظهارات متخصص و نوع داروهای دیگری که بیمار مصرف میکند بستگی دارد.
دوری از حمام آب داغ
قرارگرفتن پاها در معرض آب داغ یا خیلی گرم باعث انبساط رگها میشود و جریانیافتن خون در بدن را از حالت طبیعی خارج میکند.
فعالبودن و رعایت اعتدال در ورزشکردن
برای آنکه از بروز احساسات ناخوشایند در پاها پیشگیری کنید، باید بخشی از اوقات فراغت در هفته را صرف ورزشکردن کنید. جریان بهتر خون، حفظ تعادل فشار خون و پیشگیری از چاقی و اضافهوزن از جمله مزایای داشتن فعالیت ورزشیاند. منتها باید مراقب بود ورزشکردن بیش از حد نشود. در این صورت، عضلههای پا فرصت کافی برای ترمیم خود را نمییابند و بهمرور ضعیفتر میشوند؛ ضعفی که سبب سنگینی پاها و بروز احساسات ناخوشایند دیگر در این قسمت از بدن خواهد شد.
حرکتدادن انگشتان پا برای بهبود جریان خون
حرکتدادن انگشتان پا راهکار ساده دیگری است که بهکمک آن خون بهشکل بهتر و مؤثرتری در بدن جریان مییابد. چند دقیقه در روز روی نوک انگشتان پا بایستید. این کار به تقویت عضلههای دوقلو و پیشگیری از خستگی و سنگینی پاها کمک میکند.
صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون
پیشگیری از خستگی و سنگینی پاها
راهکارهایی هستند که از بروز خستگی و سنگینی پاها پیشگیری میکنند. در ادامه، کمی راجعبه این راهکارها صحبت میکنیم.
بایدها
- دوشگرفتن با آب ولرم؛
- داشتن فعالیت ورزشی مستمر و معتدل؛
- نوشیدن آب کافی در طول روز (بهمنظور حفظ جریان مناسب خون در بدن)؛
- خوردن غذاهای سالم و خودداری از مصرف خوراکیهای فراوریشده یا خوراکیهایِ پرنمک.
نبایدها
- نپوشیدن کفشهای پاشنهبلند برای بازههای زمانی طولانی؛
- نپوشیدن لباسهای تنگ و چسبان (چراکه گردش خون در بدن را مختل میکند).
- پرهیز از استعمال دخانیات (سیگارکشیدن، در کنار زیانهای دیگری که دارد، شکل طبیعی و معمولی رگهای بدن را هم عوض میکند).