درمان تصلب شرایین | متخصص قلب اصفهان

بررسی روشهای درمان تصلب شرایین

در این مطلب از سایت دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان به بررسی روشهای پیشگیری و درمان تصلب شرایین خواهیم پرداخت.

پیشگیری آترواسکلروز

شما با کاهش عوامل خطر می توانید از آترواسکلروز پیشگیری کنید یا وقوع آن را به تأخیر بیاندازید. این اقدامات شامل در پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم می باشد. یک برنامه ی غذایی سالم، کاهش وزن، فعال بودن از نظر فیزیکی و سیگار نکشیدن می تواند احتمال خطر آترواسکلروز را کاهش دهد. یک برنامه غذایی سالم شامل میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، گوشت بدون چربی، مرغ بدون پوست، غذاهای دریایی و لبنیات کم چرب یا بدون چربی می باشد.

همچنین در یک رژیم غذایی سالم میزان مصرف سدیم، قندها، غلات تصفیه شده و چربی های جامد باید محدود شود. اگر شما به علت سابقه ی خانوادگی یا کلسترول بالا، در معرض خطر آترواسکلروز قرار دارید، بهتر است داروهای خود را طبق تجویز پزشک مصرف کنید.

روشهای درمان آترواسکلروز

درمان آترواسکلروز ممکن است شامل تغییرات سبک زندگی، دارو یا جراحی باشد:

تغییرات سبک زندگی

شما می توانید عوامل خطر اسکلروز از جمله سیگار کشیدن، سطوح کلسترول بالا، قند خون بالا، عدم ورزش کافی، عادات تغذیه ای ضعیف و فشار خون بالا را تغییر دهید.

داروهای ضدپلاکت

این داروها، توانایی پلاکت ها در خون برای چسبیدن به یکدیگر و تشکیل لخته ها را کاهش می دهد. آسپیرین، کلوپیدوگرل، تیکلوپیدین و دی پیریدامول از نمونه های داروهای ضدپلاکت هستند.

روش های درمانی تصلب شرایین | متخصص قلب اصفهان

داروهای ضدانعقاد خون

این داروها که رقیق کننده ی خون نیز نامیده می شوند با داروهای ضدپلاکت متفاوت هستند و توانایی خون برای لخته شدن را کاهش می دهند. وارفارین و هپارین از داروهای ضدانعقاد خون هستند.

داروهای پایین آورنده ی کلسترول

از این داروها برای پایین آوردن چربی خون به ویژه کلسترول لیپید کم چگالی (LDL) استفاده می شود. استاتین ها، گروهی از داروهای پایین آورنده ی کلسترول هستند و شامل سیمواستاتین، آتورواستاتین و پراواستاتین می شوند. جداکننده های اسید صفراوی، کلسولام، کلستیرامین و کلستیپول هستند. پزشک شما همچنین ممکن است برای کمک به بهبود سطوح تری گلیسیرید و کلسترول، فیبرات ها را تجویز کند.

صفحه اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون متخصص قلب اصفهان

داروهای فشار خون

چند گروه داروی مختلف برای پایین آوردن فشار خون وجود دارد که هرکدام به شیوه متفاوتی عمل می کنند.

آنژیوپلاستی کرونری

در فرآیند آنژیوپلاستی، یک لوله نازک از طریق یک رگ خونی به طرف قلب فرستاده می شود. در آنجا یک بالون باد می شود تا یک دهانه ی بزرگتر در رگ خونی ایجاد کند و جریان خون را افزایش دهد. با اینکه آنژیوپلاستی در رگ های خونی دیگر نقاط بدن نیز انجام می شود، اما مداخله کرونری از راه پوست (PCI) به آنژیوپلاستی شریان های قلب اشاره دارد که باعث می شود خونرسانی به قلب افزایش پیدا کند.

بای پس شریان کرونری

این روش که جراحی بای پس نیز نامیده می شود اغلب در افرادی انجام می شود که بر اثر بیماری شریان کرونری، دچار آنژین یا درد قفسه سینه شده اند. در طول این جراحی، با پیوند یک رگ سالم از نقطه دیگر بدن و اتصال آن به بالا و پایین نقطه مسدود شده در شریان کرونری، بای پس انجام می شود.

این کار باعث می شود خون در اطراف انسداد جریان پیدا کند. معمولاً رگ های مورد نیاز این جراحی از پا یا دیواره قفسه سینه گرفته می شوند. گاهی اوقات لازم است که در طول یک جراحی بیش از یک رگ، بای پس شوند.


مطالعه بیشتر 

علل تشکیل لخته ی خون در مغز

موارد استفاده استنت قلب

کنترل و درمان گرفتگی رگ گردن