داروهای گیاهی برای کاهش چربی خون بالا
اسیدهای چرب امگا-3 معمولا برای کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بد، استفاده می شود. اسیدهای چرب امگا 3 از چربی های غیر اشباع هستند که به طور طبیعی در ماهی های چرب مانند ماهی آزاد یافت می شود. روغن های گیاهی مانند کلزا و روغن زیتون هم حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. به منظور کاهش چربی خون بالا می توانید از گیاهان دارویی استفاده کنید.
برخی از گیاهان دارویی عبارت اند از:
- سیاه دانه برای کاهش چربی خون موثر است و بهتر است روزانه یک قاشق چایخوری مصرف شود.
- مصرف سویا، گشنیز، سبزیجاتی مانند شوید در کاهش کلسترول بالا موثر است.
- مصرف آویشن به صورت دم کرده که رطوبت بدن را دفع کرده و در کاهش کلسترول مفید است.
- دم کرده لیمو عمانی و پودر زنجبیل.
به طور کلی شما می توانید همراه با توصیه های دارویی پزشک از یک رژیم مناسب کم چربی همراه با داروهای طبیعی و گیاهی برای کاهش سطح کلسترول و چربی خون بالا اقدام کنید. چربی خون بالا مانند بیماری خاموشی است که می تواند به طور ناگهانی برای هر فردی مشکل ایجاد کند.
کسانی که چربی خون دارند چه بخورند؟
به طور کلی باید گفت که افرادی که چربی خون بالا دارند، این میزان از چربی بالای خون به مرور ایجاد شده و درمان هم یک روزه امکان پذیر نیست. به همین دلیل، بهترین راهکار برای حفظ نرمال سطح چربی خون، پیگیری یک رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از خطرات احتمالی است. شما می توانید چربی خون خود را با اصلاح رژیم غذایی خود به سطح مطلوبی برسانید. یک رژیم غذایی مناسب می تواند شامل موارد زیر باشد:
مصرف مواد غذایی بخارپز یا کبابی یه جای مواد سرخ کردنی، بهتر است مصرف سیرابی، جگر، زرده تخم مرغ، چیپس، پفک، روغن جامد، بستنی، شیرینی و قند زیاد را کاهش داده یا به میزان خیلی کمی مصرف شود. از شیر کم چرب استفاده کنید. توصیه می شود که از گوشت های سفید مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز استفاده شده و چربی گوشت گرفته شود.
مصرف سیر خام هم در کاهش چربی خون بالا موثر است. سبزیجاتی مانند کاهو و میوه هایی مانند گلابی، پرتقال، گریپ فروت و سیب برای کاهش چربی خون مفید هستند. مواد غذایی گیاهی مانند حبوبات و غلات تقریبا همه بدون کلسترول بوده و در بین آنها کدو، شوید و سیر، دارای خاصیت زیادی در کاهش سطح چربی خون هستند. همچنین مصرف انواع حبوبات و نان هم توصیه می شود. افراد بالای 50 سال سالانه باید تست چربی خون بدهند تا اقدامات لازم برای پیشگیری یا درمان را انجام دهند.
|اینستاگرام دکتر مهرداد طاهریون – متخصص قلب اصفهان|
بیشتر بخوانیم:
مقایسه مرگ از بیماری قلبی در زنان و مردان